Ipari ventilátorok gyártása, forgalmazása
> Ipari ventilátorok

Ipari ventilátorok

Mintegy 600 féle centrifugál és 300 féle axiál ipari ventilátorunk az ipar minden területén alkalmazható.

Ipari ventilátorok

Több mint két évtizedes forgalmazói tapasztalatból leszűrt ismereteinkkel állunk a kedves érdeklődő rendelkezésére. Minden esetben a igyekszünk a feladatnak megfelelő típusú és felszereltségű ventilátort kiajánlani.

Mintegy 600 féle centrifugál és 300 féle axiál ipari ventilátorunk az ipar minden területén alkalmazható. Széles teljesítménytartományban elérhetők, nagy igénybevételre és folyamatos működésre lettek tervezve elsősorban az ipar számára, de számtalan példa van a civil felhasználásra is.

MORO gyártmányú centrifugál ventilátoraink speciális igényekre, magas hőmérsékletre, robbanásveszélyes környezetre, poros, magas páratartalmú közeg továbbítására, nagy kopásállósággal vagy rozsdamentes kivitelben is elérhetők.

Különösen magas nyomást előállítani képes típusok is találhatók a palettán, nem csak nagy légszállítás tudó modellek. Termékpalettánkon transzport ventilátorok is szerepelnek, melyek a poroktól a granulátumokon és szemes terményeken kereszül a szálas anyagokig mindenféle anyaggal megbírkóznak, de akár papíraprító járókerékkel is felszerelhetők. Ipari ventilátoraink nem csak porszórt szénacélból, vagy rozsdamentes acélból de kopásálló, vagy hőálló ötvözetekből is elérhetők. Elsősorban direkthajtással készülnek, de szinte mindegyik típus elérhető ékszíjas, vagy tengelykapcsolós hajtással is.

Az acél és ötvözetei mellett PLASTIFER gyártmányú vegyszerálló polipropilén ventilátorokat is forgalmazunk a vegyipari felhasználóink számára akár robbanásbiztos kivitelben is kémiailag agresszív közegek továbbítására.

Jól kiegészítik őket a szintén PLASTIFER gyártmányú aktívszenes szűrőbetétekkel szerelt szűrődobozok. Természetesen elérhetők kiegészítők is a ventilátorokhoz.

CIESSE gyártmányú axiál ventilátoraink szintén széles teljesítménytartományban elérhetők. Egyszerűbb, falba szerelhető és csőventilátorok is szerepelnek termékpalettánkon, melyek nem csak műanyag, de alumínium lapáttal is és robbanásbiztos, vagy tűzvédelmi füstmentesítő (400°C 2h) kivitelben is elérhetők. Direkthajtás mellett ékszíjas hajtású típusaink is vannak. Az álatlunk forgalmazott típusokhoz minden alkatrész elérhető külön is.

Mintegy 600 féle centrifugál ventilátor az ipar minden területére:

  • szellőztető ventilátor, porelszívó ventilátor, szárító ventilátor, csepplefúvás, üvegtábla lebegtetés, kazán huzatfokozó és égéslevegő ventilátor- égéstermék, füst elszívás, por, granulátum transzport ventilátor, kemence légkeverés, extruder hűtés.


Mintegy 300 féle axiál ventilátor az ipar és az épületgépészet legtöbb területére:

  • Szellőztető ventilátor, szárító ventilátor, páraelszívó ventilátor, tűzvédelmi füstmentesítés (400°C-2h), ipari gőzök és gázok elszívása.
  • Hűtőtorony betét, hűtőtorony cseppleválasztó, légkezelőkhöz profilos cseppleválasztó, légnedvesítő betét, szennyvíztisztító eljárásokhoz fixfilm-hordozó, gázmosó berendezésekhez rendezetlen töltet. Hűtőtorony betét és cseppleválasztó csere.


Műanyag (PP) centrifugál ventilátorok és tartozékaik, kémiailag agresszív közeg továbbítására:

  • vegyszerálló ventilátor, oldószerálló ventilátor, ATEX robbanásmentes kivitelben is, akár 20.000 m3/h-ig, Műanyag légtechnikai idomok, aktív szén szűrők.